Окръжен съд – Монтана наказа с  1 година „Лишаване от свобода“  пенсионер от село Якимово, област Монтана, за извършени от него блудствени действия с малолетни деца.

Според документите по делото на неустановени дати през месец юни 2018 г. и месец ноември 2019 г. подсъдимият Т. К. Е.  е извършил в дома си блудствени действия с А. Й., С. Й. и Н. И., които не били навършили 14 години. След подаден сигнал от охраната на училището, в което децата учели, за забелязани проблеми в поведението им,  полицията започнала разследване и по случая е било образувано досъдебно производство.  След приключването му Т. К. Е е предаден на съда.

След като се запозна с всички доказателства по делото и изслуша обвинението и  свидетелите, вещите лица, подсъдимия и защитата му,  съдът призна Т. К. Е. – 75 годишен, пенсионер, за виновен за извършени от него блудствени действия с три малолетни деца и го осъди на по 1 година  „Лишаване от свобода“  при първоначален „общ режим“ за всяко едно от престъпленията.

Съдът определи едно общо – най-тежко наказание на Т.К. Е. от 1 година „Лишаване от свобода“.  Въпреки напредналата възраст на подсъдимия и влошеното му здравословно състояние, извършените от него престъпления са с висока степен на обществена опасност и за постигане на целите на наказанието присъдата не може да  бъде условна, заяви съдът. Т. К. Е. бе осъден и да заплати 6640 лева по сметка на ОД на МВР – Монтана за разноските за експертизи по досъдебното производство.

Решението на Окръжен съд – Монтана може да се обжалва в 15 дневен срок пред Апелативен съд – София.