Разседването за нападението над 62-годишна жена, която е била вързана за леглото, за да бъде ограбена напредва.

Както „Зов нюз“ своевременно писа вечерта на 08.02.2019 г. живееща сама възрастна жена била нападната в къщата си в село Еленов дол, община Своге. Двамата нападатели влезли в къщата след като

разбили вратата докато бабата спяла.

Те били с прикрити лица – единият с шапка тип маска с прорези на очите, а другият – с превързан шал. Двамата притискали устата на пострадалата с ръка, за да не може да извика за помощ.

Вързали й ръцете с кабел за зарядно устройство за мобилен телефон, а краката – с въже към металната част на леглото.

Нападателите отнели от възрастната жена парична сума в размер на 250 лева и 3 кутии цигари. При напускане на дома те й забранили да излиза навън и оставили мобилните й телефони във външна тоалетна в двора.

Пострадалата е била освидетелствана с медицински преглед. Констатирано е наличие на травма и кръвонасядане в областта на носа и оттекли пръсти на дясната ръка.

В хода на разследването било установено, че

един от извършителите е К.П., който е внук на пострадалата жена.

Първоначалното твърдение беше, че е племенник на възрастната жена. Сега обаче държавното обвинение уточни роднинската връзка между бабата и К.П. Заедно с Б.Б., той е бил привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление. Единият от извършителите беше установен с помощта на полицаите в Мездра, а двамата били задържани в района на Ботевград. Престъплението, което са извършили е квалифицирано по чл. 198, ал. 1 ,вр. чл. 20, ал. 2 от НК.
Сега под ръководството на Районна прокуратура – Своге срещу тях се води разследване по образувано досъдебно производство за грабеж.
От държаното обвинение внесоха искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите, което обаче съдът не уважи. Наложената им мярка за неотклонение е „домашен арест“.

СЕБН