Двойно по-скъпи такси за поставена скоба ще плащат врачани?

Премина общественото обсъждане за планираното двойно увеличение на таксата за премахване на скоба от неправомерно паркиран автомобил в Синя зона във Враца.

От 10 лева, сумата скача на 20 лева.

На общественото обсъждане присъстваха главният юристконсулт Генко Стоянов, временно изпълняващи длъжността директор на ОП „Пракинги и гаражи“ Цветомир Илиев, зам.-председателят на ОбС-Враца и общински съветник от групата на СДС Ирина Иванова и общинският съветник от групата на „Демократична България“ Георги Генов.

Ирина Иванова попита изчислена ли е конкретната себестойност за поставяне на скобата и съответно премахването й, и възможно ли е сумата да бъде увеличена не на 20 лева, а на 15 лева, като на въпросите й не беше отговорено.

С предлаганото изменение на Наредбата се предвиждат промени, свързани с разширяване начините на заплащане при ползване местата за паркиране в обособените платени зони чрез мобилно приложение, както и чрез поставени устройства-паркомати.

Предвижда се, също така, и въвеждането на ясни и справедливи нормативни критерии за упражняване на социалните права на хората с увреждания, свързани с преференциално паркиране на превозващите ги ППС, както и разширяване на обхвата на улиците, включени във втора ценова зона на платено паркиране.

Допълнително в предложението ще бъде отразена и поправка на работното време на служителите в Синята зона около болницата,

което в момента е от 09:00 до 18:00 часа и ще стане от 08:00 до 17:00 часа.

Предложението е на временно изпълняващия длъжността директор на ОП „Паркинги и гаражи“ Цветомир Илиев.

Предстои проектът да бъде приет на редовното заседание на Общински съвет-Враца, което ще се проведе на 30 август /вторник/ от 10:00 часа в Конферентната зала на Община Враца.