Ограничено движението на всички превозни средства по моста в Горна Кремена при 7-ми км на път III-103 Мездра – Златна Панега. Трафикът преминава по общинската пътна мрежа в Горна Кремена. Поставени са необходимите пътни знаци и сигнализация за въведената временна организация на движение.

Програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда изграждането на ново мостово съоръжение на мястото на съществуващия зидан каменен мост в Горна Кремена. На 24 март т. г. АПИ обяви обществена поръчка по ЗОП за избор на изпълнител на проектиране и строителството на ново мостово съоръжение, а на 2 май т. г. и за строителен надзор. И двете процедури не са приключили. В поръчката за проектиране и строителство е избран изпълнител – ДЗЗД „КРЕМЕНА БИЛД“ и предстои подписване на договор. Стойността му ще бъде 333 хил. лв. без ДДС. Обществената поръчка е на инженеринг – проектиране и строителство. Проектантските работи е предвидено да се изпълнят за 60 дни в 3 междинни етапа, като срокът спира да тече в края на всеки междинен етап. Прогнозният срок за реализиране на строителството е 60 дни.

Преминаването по съществуващия мост в Горна Кремена е ограничено до изграждането на новото съоръжение.

Пътят Мездра – Горна Кремена – Горна Бешовица – Роман е определен като обходен маршрут в посока Монтана за превозни средства над 3.5 тона при модернизацията на път I-1 в участъка между гр. Мездра и с. Лютидол.

За повишаване безопасността на пътуващите и на жителите на населените места, през които преминава транзитният трафик, АПИ работи в постоянна координация и тясносътрудничество с Главна дирекция „Национална полиция”. Осигурени са допълнителни патрулиращи полицейски автомобили, които да контролират скоростта на движение внаселените места и правилата за движение.

Спирането на движението по участъка от път I-1 Мездра – Лютидол и пренасочването на трафика по алтернативни маршрути, един от които е път III-103,  създаванеудобства и за шофьорите, и за жителите на населените места. Ограничаването на движението обаче е необходимо за безопасното извършване на строителни работи иразширяване на трасето от първокласния път. Апелът към шофьорите и жителите на населените места в региона е да проявят разбиране и търпение, да карат внимателно, съссъобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.