Рекордно количество канабис, отглеждан в две лаборатории са открили полицаите при претърсване на частен имот  в с. Голямо Пещене, собственост и обитаван от 62-годишния бай Васко.

Дъщерята на бай Васко, е инспектор Силвия Василева. Тя е разследващ полицай в Районното управление в града, а нейният съпруг е полицай в АЕЦ “Козлодуй”.

В двора на имота е открит вход към подземно съоръжение (оранжерия)  с площ от около 25кв.м.,  в която е изградена  специализирана система за отглеждане на растения от рода на конопа. Помещението е оборудвано с климатична техника, система за капково напояване, уреди за измерване на влагата, препарати за подхранване на растенията. 

В помещението са открити  180  саксии с насадени растения от рода на канабиса с височина от 80см. до 120 см.

В съседен имот, ползван от  същото лице, полицейските служители откриха втора оранжерия  с намиращи се в нея 66 насадени растения от рода на канабиса с височина от 80см. до 120 см.  Общо иззета зелена листна маса е с тегло около 17 кг.

В сгради, намиращи се в същия имот са намерени чувал,  пликове и буркани, съдържащи  зелена суха листна маса/канабис/ с общо тегло от около 5 кг. По случая е образувано  досъдебно производство.  Собственикът на имота е задържан в РУ Враца за срок до 24 часа. Случаят е докладван на Районна прокуратура-Враца.