Национално съвещание на ПП “Демократи за силна България” (ДСБ) се провежда днес.

На форума присъства ръководството на политическата сила, областни и общински председатели, съпредседателя на ПП „Зелено движение“ Владислав Панев, председателят на ПП „Да, България“ Христо Иванов, съпредседателя на ПП „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

„Силни и обединени трябва да направим първата крачка сега.

Заедно с нашите партньори от Демократична България, заедно с нашите партньори от Продължаваме промяната, заедно с всички хора, които желаят радикална реформа за България. Ние искаме истинска пазарна икономика, без корупция, еднакви правила и равенство пред закона. Ние се борим срещу ония правила, според които за едни има съд, а за други има пълни чекмеджета. Ние сме стожер на евроатлантизма в България, но не искаме да сме сами, с тези думи се обърна към делегатите и гостите на Националното съвещание на ДСБ председателят на партията Атанас Атанасов.

„Ще видите първата стъпка на един процес, който се казва обединението на добрите сили. Всички демократични общности, партии, хора с каузи, с идея България да бъде просперираща държава започваме голямото обединение“,

заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той добави, че през следващите три месеца този процес ще продължи като лавина.

„Надеждата на всички българи, че обединението прави силата, че заедно можем повече ще се случи през точно такива стъпки, които започваме днес. Тук сме да уважим нашите партньори от “Демократи за силна България”, за да започнем този процес, който ще е много по-голям, отколкото сбора на няколко партии”, добави Петков.

Според него добрите сили са се фрагментирали и сега те ще бъдат обединени.

„Всички хора от задкулисието и от тъмния свят ще започнат виждат, че се страхуват. Страхът ще се пренесе към тях. Има надежда”, каза още съпредседателят на ПП.

На днешното Национално съвещание ще стане ясно дали ДСБ ще се коалира с ПП на изборите през април.