В рамките на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата инж. Веселин Николов, директор на Областно пътно управление – Враца информира, че след 10 юли започват ремонтни дейности на близо 2-километровия участък от второкласния път II-13 през с. Девене.

В момента трасето на път II-13 през с. Девене е един от възможните обходни маршрути за превозните средства над 3,5 тона при спирането на трафика по път I-1 в участъка между Мездра и Лютидол от 10 юни т. г.

Интензивното транзитно движение по второкласния път през Девене в последните седмици налага да се предприемат мерки за ремонт на отсечката, за да се повиши безопасността на жителите на селото и на всички пътуващи.

При изпълнението на ремонтните дейности, които се очаква да стартират от 10 юли, временно ще бъде ограничено транзитното преминаване на моторни превозни средства в участъка на път II-13 Крапчене – Криводол – Девене – Борован. Трафикът ще се пренасочва по път II-15 Враца – Борован, след това по път I-1 и ще продължава по път III-101 до Криводол.