ДПС пускат тежката артилерия на изборите във Враца. Листата им се състои от 12 кандидата и ще бъде оглавена от Йордан Цонев.

Той заяви, че в програмата на партията, Северозападният регион заема специално място.

„ДПС е партия, която развива регионите, населените места и общините. Ние перфектно познаваме европейските механизми, познаваме и новия планов период, в който акцентът е върху зелената икономика и високите технологии, нещо което смятаме, че може да бъде реализирано много добре в Северозапада.“

Цонев заяви още, че изборите са важни. Според него в последните години държавността в България е сериозно разклатена.

„Войната между институциите доведе до разпад на държавността. Вие знаете много добре, че българският парламент в последните няколко мандата е сериозно неглижиран като институция.“

Мотото на кампанията е „Да възстановим държавността“.

„Защото като възстановим държавността ще можем да възстановим и икономическото развитие.“

Председателят на ДПС-Враца Борислав Банчев заяви, че партията е решила да изпрати в парламента човек, който да бъде полезен на обществото.

„Крайно време е хората да се загледат, кой изпращат в българския парламент.“

„За ДПС Враца и Северозапада са много сериозни приоритети, Йордан Цонев е с най-добрият парламентарен опит в държавата. Той е човекът парламент“, заяви Камен Костадинов.

Той бе категоричен, че Северозапада е изключително важен за тях и е част от управленската им програма.

„За нас успех ще бъде да се получи диалог между гражданите на Враца и членовете на листата“, каза още той.

Втори в листата на ДПС-Враца е председателят на Областен съвет на ДПС – София град Цветан Енчев. Трети е областният председател на ДПС-Враца и общински съветник Борислав Банчев. След него се нарежда кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова. Пета е Каролина Кьолер, шести е Бранимир Бочев. На седма позиция е зам.-общинският председател на ДПС-Бяла Слатина Касъм Касъмов. Осми е общинският председател на ДПС-Козлодуй Йордан Димитров. След него е кметът на село Михайлово Стефан Ангелов. На десета позиция е Христо Найденов, след него са Николай Николов и Светлин Герасимов.