Тихомир Велков и съпругата му Румяна Асенова от монтанското Доктор Йосифово са уличени в купуване на гласове за вота на 2 април.

Разкритието е станало  при специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и незаконния вот по заповед на главния секретар на МВР Петър Тодоров, провеждана на територията на Монтана.

Всичко започва след сигнал, регистриран под номер 301р-5830/20.03 23 г. за купуване на гласове в с. Доктор Йосифово, общ. Монтана, в полза на ДПС.

Полицаите извършили обиски в частен дом в селото, обитаван от  Тихомир  Велков на 41 г. и 40-годишната му съпруга Румяна Любенова Асенова.

При разследването полицаите открили 3 тетрадки, частично изписани  с имена с посочени парични суми срещу всяко име.

Намерени и иззети са и 5 самостоятелни листа с още участници в криминалната схема за пазаруване на вот.

Източникът на Narod.bg уточни, че Велков и Асенова не са криминално проявени. По време на обиска в дома е била само Румяна Асенова, Тихомир Велков до момента не е установен.

По престъплението е образувано досъдебно производство 302/23 г. по чл.167, ал.2 от НК, по описа на РУ- Монтана, където работата по случая продължава.

Тихомир Велков от години е свързан с ДПС – на евроизборите през 2019-а  е бил регистриран като застъпник по кандидатските листи, съобщава narod.bg