„Проведохме честен и конструктивен разговор. Ние заявихме своята отговорност към държавата и ще предложим състав на кабинет за съставяне на правителство. 

Обсъдихме и въпреси, свързани с дневния ред и всички други предизвикателства свързани със следващото правителство.“

Това заяви Десислава Атанасова след провелата се консултация с президента Румен Радев.

За нас е много важно да има правителство, което да функционира, категорична бе тя.

„По време на разговорите изявихме волята си като първа политическа сила да приемам мандата и да излъчим кабинет. В следващите дни ще стане ясен съставът. Ясно е, че България трябва да взима бързи решения с оглед на пандемичната обстановка. 

Обърнахме внимание и на езика, който се ползва в парламента и не само. Надяваме се да се върне диалога в Народното събрание и нормалния конструктивен разговор.“

Това заяви номинираният за премиер Даниел Митов.

„В България, колкото може по-скоро трябва да има работещо правителство със солидна парламентарна подкрепа. Има важни решения, които трябва да се вземат“, заяви вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

На въпрос дали от ГЕРБ-СДС ще дадат подкрепата си за съставяне на кабинет на „Има такъв народ“, той заяви, че са готови да дадат знакова подкрепа за работещо правителство.

„Ако не им стигат 2-3 гласа за мнозинство, можем да подкрепим. Преди това трябва да видим, разбира се, кабинетът, който са готови да предложат“, каза Дончев.