До няколко дни временно ще бъде отворен пътят Мездра-Ботевград.

Това заяви по време на работна среща в Мизия инж. Ясен Йорданов, председател на управителния съвет на „Агенция Пътна инфраструктура“. Срещата е продължение на тази, която се проведе през януари в Областна администрация-Враца, на която бяха обсъдени инфраструктурните проблеми и проекти в област Враца.

„Обектът към настоящия момент е готов да бъде пуснат в експлоатация. Проблемът е във все още непоставените знаци и неположената маркировка, която ще бъде направена идните няколко дни“, заяви още инж. Йорданов и допълни, че пътят ще бъде отворен следващият понеделник.

„Отварянето на движението ще бъде временно, тъй като вторият етап от изпълнението на тези два участъка, които са между Мездра и Ботевград, предстои да бъдат направени през този сезон“, каза още той.

От трасето са останали още 3 километра, които включват двата възела при Мездра и Дарманци, и последните 8 километра на Ботевград, които са покрай реката и са свързани с изключително сложни строителни дейности.

И точно това ще налага повторното затваряне на отсечката в началото на април месец.

Припомняме, че министърът на регионалното развитие и инфраструктурата увери, че отсечката ще бъде напълно готова до края на тази година.

До края на годината пускат пътя Мездра-Ботевград