4 месеца и половина  от  местните избори, които се проведоха миналия октомври, в две врачански села отново ще си избират кмет.  Извънредните избори са днес.

В село Паволче до нов вот се стигна, след като избраният на балотаж управник Георги Василев се отказа от поста по здравословни причини. Трима са претендентите за кметския стол- Петрана Ангелкова, издигната от ГЕРБ, Калина Петрова от “Възраждане” и екскметът на селото Емил Василев, който преди няколко месеца беше кандидат на ПП-ДБ, но сега е номиниран от БСП. Регистрирани са 540 души с право на глас. Ще се гласува в една секция, която е разкрита в салона на читалището, а за вота са осигурени хартиени бюлетини и една машина.

В село Лютиброд от община Мездра също ще се проведат извънредни избори в неделя. Избраният на последните местни избори за кмет на селото Илия Иванов почина по Коледа. Кандидати за кметското място са Елена Коцева от ГЕРБ и Цветан Стойчев от “Български възход” . В селото са регистрирани 234 избиратели глас, които могат да пуснат единствено хартиена бюлетина в една секция, разкрита в сградата на кметството в Лютиброд.

Според друг указ на президента частични местни избори са насрочени в още две врачански села, който ще гласуват за нов кмет на 23 юни.

В село Главаци избраната на последните местни избори за кмет Светла Иванова подаде оставка по лични причини.

В близкото до Мездра село Крета на избраният кмет Васил Дацов пълномощията му бяха предсрочно прекратени, след като той не подаде в установения срок декларация, че вече не е собственик и управител на търговска фирма.