ДКТ-Враца кани на едно от най-новите заглавия в репертоара на трупата “Гостилничарката”.

Заповядайте на театър! Подарете си вълнуващо преживяване и добро настроение в навечерието на светлите празници.

Представлението ще се играе в Камерна зала от 19 ч. на 2 декември /четвъртък/. Изискват се сертификати.

Преводач и режисьор на постановката от Карло Голдони е Весела Василева. Сценография и костюми – Елена Иванова. Музикален педагог – Ралица Ковачева-Бежан.

УЧАСТВАТ:

Сабина Коен, Огнян Симеонов, Кирил Стаменов, Борислав Борисов, Деян Жеков, Калин Костадин, Ивайлно Вълчев, Ралица Ковачева-Бежан/ Ина Георгиева, Милена Милчева.

„Искам да съм желана, харесвана и всички да са в краката ми. Това искам, както повечето жени. И никакъв съпруг не ми е притрябвал.”

През 1753г. „Гостилничарката” от Карло Голдони слага началото на жанр „романтична комедия”. Главният комедиен персонаж за пръв път е женски.

Хубавата Мирандолина, съдържателка на хотел във Флоренция, е ухажвана от всичките си гости – богати италианска аристократи. Тя майсторски балансира между чувствата им и ревността на своя слуга, докато в хотела не отсяда клиент с непревземаемо сърце и сурови обноски. Честолюбието на Мирандолина е засегнато и тя събира целия си арсенал от умения и чар, за да съблазни новодошлия и да разбие сърцето му.

Това, което следва, е нагледен урок по завоюване на мъжкото сърце. Стъпка по стъпка, капан след капан, импровизация след импровизация, планът се разгръща, следвайки желязната воля и дръзката артистичност на Гостилничарката. Стратегията й е толкова добре обмислена и осъществена, че между илюзията и действителността няма почти никаква разлика.