Иван Гешев,  за когото в СРС-та по делото “Недосегаемите” се твърди, че има приготвени 50 000 , прави внушение, че в записите, които прокуратурата тиражира, има данни за финансиране на BIRD от сенчести бизнесмени.

Такива данни обаче не се съдържат в тиражираните записи, каза за “Зов нюз” Димитър Стоянов.

Той заяви още, че финансирането на BIRD е прозрачно и приходите са с платени данъци, а прокуратурата се опитва да прави внушения, защото се чувства уязвена от разкритията на медията.

Припомняме, че само в рамките на месец BIRD разкри, че от пресцентъра на Прокуратурата на Република България са излъгали, че Гешев е поканен на молитвена закуска с американския президент Джон Байдън. В последствие стана ясно, че единственият досег на Гешев с въпросното събитие ще бъде, че той ще го гледа по телевизора с трети лица в САЩ.

BIRD също така публикува доказателства от досъдебно производство, от които става ясно, че в МВР и прокуратурата е имало информация за евентуалното убийство на Ружа Игнатова, като агент на МВР твърди, че съпричастни към това евентуално престъпление са Христофорос Амантидис – Таки и неговото обкръжение.

BIRD също така разкри, че задържаният Дилиан Георгиев е способствал свидетели да дадат показания срещу Иван Гешев, Пепи Еврото, Делян Пеевски, Михаил Наумов и Делта Гард пред чуждестранна партньорска правоохранителна организация.