Националното сдружение на сираците в България обяви благотворителна кампания за събиране на средства за закупуването на нов микробус за Комплекс за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ град Роман.

В комплекса се отглеждат и възпитават 50 деца, като част от тях всеки ден е необходимо да се придвижват от населените места в общината до КСУДС град Роман и училището, в което учат.

Необходимостта от транспорт дава възможност на възпитаниците да бъдат транспортирани и до различни места във връзка с участието им в културни и спортни събития както и да посещават учебните заведения.

Екипът на Сдружението и ръководството на КСУДС град Роман се надяват чрез подкрепата на добри хора да се събере сумата от близо 20 000 лева, за да закупят микробус.

„В навечерието на най – светлия християнски празник Рождество Христово всички се надяваме да се сбъдне тази мечта, която ще даде възможност децата да получат адекватна и пълноценна грижа“, пишат от сдружнието.

Средства може да бъдат дарени по сметката на КСУДС град Роман, както следва:

Банка ДСК, IBAN:BG22STSA93003166131201,

BIC:STSABGSF, титуляр на сметка: КСУДС град Роман, основание: Дарение за закупуване на микробус.

За всички хора, които са дарили средства ще бъде издаден Договор за дарение и Свидетелство за дарение, уверяват от КСУДС град Роман.

„Старият микробус, който ползват повече от 20 години е амортизиран и не може да се ползва“, съобщават организаторите на инициативата.

„Надяваме се повече хора да се включат и в кратък срок да се съберат необходимите средства.

Бюджета на социалната услуга не разполага с възможност, което е причина да търсим помощ от добри хора.“

Председателя на НССБ Слави Михайлов благодари на всички добри хора, които ще се включат в инициативата и им пожелава весело посрещане на предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

„В страницата на Национално сдружение на сираците в България ще качваме информация за резултата от инициативата“, обобщи Слави Михайлов.