Депутатите ще гласуват днес новото редовно правителство на страната, излъчено с мандата на втората политическа сила „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Това ще се случи на извънредно заседание, което ще започне в 13.00ч.

В дневния ред са включени три точки – избор на министър-председател, приемане структурата на Министерския съвет (МС) и избиране на състава на кабинета.

Президентът Румен Радев ще присъства  на извънредното заседание на Народното събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Ако бъде гласувано, това ще е първото ротационно правителство у нас. Предвижда се Денков (ПП-ДБ) да е министър-председател през първите девет месеца, а Мария Габриел (ГЕРБ-СДС) – през вторите девет.

В понеделник кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков върна на президента Румен Радев изпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Той заяви, че всички имаме нужда от успокояване на ситуацията, за да знаят хората, че кабинетът, Народното събрание и президентската институция работят заедно, за да може да се развива държавата в полза на обществото и на бизнеса.