Демократична България – Обединение представи листата си с кандидати за Врачанския регион.

Листата се състои от 12 членове.

Първа е Владислава Лакова. На втора позиция е Марина Ташева. След нея се нареждат Георги Генов, Петя Георгиева, Васко Врачовски, Лили Михайлова, Клавдия Костова, Виктор Василев, Анжело Иванов, Евгени Ангелов, Мирела Александрова и Денислав Цеков.

Власилава Лакова е три мандата заместник-председател на Общински съвет – Враца. Тя е магистър по икономика, специалност счетоводство и контрол, има специализация по здравен мениджмънт, директор е на застрахователно дружество.

Марина Ташева е архитект по професия. Според нея страната има много спешна нужда от модернизация на административната система.

„Двете теми, с които не трябва да се прави компромис са качественото здравеопазване и образование“, заяви тя.

Георги Генов е икономист, втори мандат общински съветник.

„Надявам се да постигнем един много добър резултат на изборите и след 4-ти април да се поздравим“ каза той.

Петя Георгиева е инженер по образование. Завършила е Техническият университет със специалност „Информационна измервателна техника“, втора магистратура е завършила в Софийския университет със специалност „Библиотечно информационни технологии“.

Васко Врачовски работи като професионален фотограф, но има и втора специалност в социално-хуманитарната дейност.

Лили Михайлова е юрист. Тя не иска да продължава да живее в „подчинение на недобросъвестни, некомпетентни фигури“.

„Отказвам да бъда управлявана от правителство, което не умее да управлява ресурсите на обществото и, което си гласува законови правила, които по никакъв начин не ни защитават“, категорична е тя.

Клавдия Костова работи в сферата на образованието повече от 30 години.

„За мен е чест е да бъда част от този демократичен, открит и прозрачен екип. Знам, че ще бъда полезна. Практическият ми опит показва и ми дава яснота, какво още може да се направи в сферата на образованието. Едното е дигитализация на дейностите и по-голяма част от услугите, а другото е намаляване на администрирането в сферата на процеса на образование. Винаги може да се направи и още за щастието на децата и спокойствието на семействата, за да може младите хора все повече да предпочитат нашата област за живеене и развитие.“

Виктор Василев е софтуерен инженер по професия. От 10 г. се занимава с частен бизнес – туризъм и хотелиерство.

„Главната ми мотивация да се кандидатирам е, за да дам пример на други млади и интелигентни хора. Така ще успеем да изградим една добра и силна държава, която да е пример не само за нас, но и за нашите деца.“

Мирела Александрова е учила икономика и мениджмънт в Женева, Швейцария. Участвала е в „Българския Великден“ – при създаването на консултативния съвет към българското правителство и министър-председателя. Работила е в Schneider Electric – България, 7 г. е била регионален директор на Мобилтел за Северозападна България, директор за България в една голяма американска дистрибуторска компания и след това е работила в Агенцията по вписванията.

„Бих работила по темите за електронизацията на правителството. Имала съм и други опити в политиката през 2013 г., тогава бях решила, че спирам и няма да се занимавам с политика, но ако ние не се занимаваме с политика, тя се занимава с нас, затова приех да участвам с името си, от гражданската квота.“

Анжело Иванов е завършил във Великотърновския университет. Евгени Ангелов е председател на ДСБ-Община Бяла Слатина, директор на начално училище. Денислав Цеков е председател на ДСБ-община Оряхово.

12 са и приоритетите на коалицията.

„Приоритетите, които сме си наложили са в следствие на проблемите“, заяви водачът на листата.

Първият приоритет е радикалната модернизация –

ударна дигитализация, ел. управление, иновативна икономика, зелен енергиен преход и зелено възстановяване от кризата.

Според Демократична България промяна трябва да се направи и в:

развитие на човешкия капитал, отстраняване на ГЕРБ от управлението, демонтиране на сарайския модел, лустрация, укрепване на правовия ред и институциите, рестарт на регулаторите, чиста околна среда, реформа на изборния процес, стратегия за свобода на медиите, укрепване на принадлежността към ЕС и НАТО, възстановяване на ролята на парламента.

Националната програма на Демократична България ще бъде представена на 6-ти март, събота.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.