Александър Манев е на 13 години и през живота си до тук е живял само в домове за изоставени деца, като в момента е в Дом от семеен тип в град Мездра. Алекс, като повечето деца на неговата възраст, харесва да кара велосипед. Състезатели от Колоездачен клуб ,,Враца Велообщество” са забелязали преди около два месеца , как детето изключително мотивирано изкачва баира в село Боденец, близо до град Мездра при това с амортизиран планински велосипед. След това са разговаряли с него и с директорката на дома да започне тренировки с колоездачи от клуба с цел лицензиране и подготовка за Държавния шампионат за момчета по шосейно колоездене.
Алекс не е имал личен велосипед за шосе, а всеки път представител на КК ,,Враца Велообщество” докарва велосипед от Враца и провежда тренировка с детето. На проведения Държавен шампионат на 11 юни Алекс , след по-малко от месец тренировки, е дал страхотен резултат, класирайки се на десето място от 28 деца от цяла България.
“Когато разбрах от председателя на клуба Ангел Ангелов за това мотивирано и добро дете в неравностойно положение, реших да го подпомогна в неговото израстване на спортист като закупя висок клас шосеен велосипед на италианската фирма Willer. С помощта на Ангел Ангелов направихме поръчка на велосипеда и днес, когато той пристигна, веднага дойдохме в Дома в град Мездра да го предоставим на Алекс , за да може да тренира пълноценно и да се състезава наравно с другите. На снимката може да видите до колко Алекс е щастлив от осигурения велосипед.”, разказва дарителят Мартин Харизанов.