Пострадалите не искат пари, а молят за помощ под формата на материали и труд, за да възстановят дома си

Пожар изпепели къщата на семейство с шест малки деца.

За инцидента алармира кметът на село Струпец, който призова всеки, който може, да помогне на пострадалите. Пожарът лумнал в четвъртък сутринта,

малко след като Камелия изпратила мъжа си на работа, а пет от децата на училище. Останала сама в къщата с най-малкия си син, който е само на няколко дниТаванът почна да гори и да пуши“, обяснява Камелия Маринова.

Майката грабнала бебето и излязла навън. Докато чака пожарната, съседи се притекли на помощ. „Дойдоха с маркучи и почнаха да гасят огъня,

единият с маркуч, другият с кофа, аз седя отвънка с детето и не мога да повярвам, че къщата ми гори“, разказва още Камелия Маринова.

Изгорял е покривът и стаята, в която живеело семейството, а най-вероятната причина е неизправен комин. Бащата, който работи във ферма на минимална заплата, не сдържа сълзите си.

„Тука си седим, тук съм си ги отгледал от бебенца, тук сме дошли с една тенджера боб и с една пита.

Всичко изгоря, учебници на дечурлигата изгоряха, няма одеяла, няма нищо, всичко изгоря. Мънинкото е на 15 дена, добре, че го е спасила моята жена“, обяснява Пламен Любенов.

Изгорели са и дрехите на семейството. Сега децата са приютени у роднини в съседно село, а мъжът се чуди как ще поправи щетите.

От кметството в село Струпец търсят временен вариант за приютяване, докато пострадалите си стъпят на краката с помощта на добри хора, които ще се притекат на помощ, предаде bTV.

„За настаняване в детската градина, има вътрешен санитарен възел, има легла, храна също ще се достави, така че ще им се помогне на първо време, с каквото може.

Ние ще съдействаме, защото за тях това е една голяма трагедия“, казва Пламен Лалов, кмет на село Струпец.

Призовават за помощ и съседите. „Какво да ви кажа, нуждае се първо от покрив, защото без покрив не може да правиш нищо, постепенно и вътре трябва да се оправи, за да може да живеят, шест деца са на улицата“, обяснява съседът Цветанка Стефанова.

Семейството не иска пари, а моли за съдействие под формата на материали и труд. „Кой може да помогне, ще бъда много благодарен на всеки един“, казва още Пламен Любенов.

Заради пожара децата временно са спрени от училище. А семейството е принудено да купува материали на вересия, за да възстанови час по-скоро дома си