Цял общински отдел е работил по време на предизборната кампания за бившия кмет на Борован Десислава Тодорова, разбра от свои източници “Зов нюз”.

По непотвърдена информация рекламните материали за кампанията на Тодорова също са били финансирани с общински пари. Става въпрос за тениски, запалки и химикалки, използвани в предизборната кампания на Тодорова.

“Зов нюз” подготвя искане по Закона за достъп до информация, за да бъде потвърдена или отречена тази информация.

След като Десислава Тодорова изгуби изборите нейните служители са изтрили цялата информация от служебните компютри включително и тази в отдела по строителството, където в момента не може да се намери никакъв архив за дейностите на отдела, както и за проектите, които са били изпълнявани, изпълняват се или предстои да бъдат изпълнени.

Проблем има и с договора за снегопочистване на общината, по който предварително са изплатени всички средства. Договорът е с фирма „Бълван“, които в момента искат да развалят договора, който е до 15 декември, по взаимно съгласие, за да не връщат пари.

От страна на кмета Иван Костовски е пуснато уведомително писмо, че договорът няма да бъде прекратен и фирмата е задължена да изпълнява дейности по снегопочистване до неговото изтичане.

Припомняме, че Тодорова направи опит да касира вота в населеното място, но Административният съд във Враца потвърди резултатите от първия тур на изборите в Борован, като потвърди, че Иван Костовски е законно избраният кмет на общината.

Очаквайте продължение.