Близо 200 подписа срещу самонастанилите се роми са събрали живущите в квартала. От общината твърдят, че се опитват да намерят решение, но постоянните набези на няколко самонастанили се многодетни фамилии от ромски произход продължават.

Местните хора сигнализират за кражби и побоища и настояват за преместване на нарушителите.

“Нямат тоалетни, нямат вода, целият им боклук отива в дерето на реката. Няма как да кажем точната им бройка, защото непрекъснато има наплив от нови хора, но не са по-малко от 150 човека, които живеят в тези бараки”, каза Милена.

Живущите в квартала обясняват, че ромските фамилии са агресивни, а техните деца обикалят безпризорно по пътя. Въпреки подаваните жалби обаче, липсва реакция от страна на институциите.

“Има страх в хората. Събрали сме подписка от 200 човека, но те се страхуват да покажат лицата си, защото са крайно агресивни”, добави Милена.

От общината твърдят, че се опитват да намерят решение.

 

“Аз съм дълбоко убедена, че тези хора са прави, въпросът е как да намерим решение, което да бъде законно. Има майки с по 8 деца, къде да ги накараме да отидат? Трябва да се помисли и да се огледат нещата от всички страни”, заяви Яна Венелинова, председател на ОБС-Мездра, пред БТВ.

Снимки: БТВ