ЦИК прие искането седем кандидат-депутати да не бъдат обявени за народни представители, само двама от тях са от ГЕРБ-СДС, останалите са от ДПС.

Сред подалите искане да не бъдат обявени за народни представители са двете “нежни остриета” на партията, които буквално са шампиони по преференциален вот.

Това са кметицата на Борован Десислава Тодорова и Каролина Кьолер, която в момента е общински съветник в община Мездра.

Каролина Кьолер и Десислава Тодорова

Припомняме, че Каролина Кьолер е изключително близка на Йордан Тонов- Пръча. Преди години дамата бе внедрена като секретар на ДПС за района, а всяко нейно явяване на избори е свързано с голям брой преференции.

Със сигурност  Кьолер и кметицата на Борован отново са се справили повече от добре в изборния ден и преференциите пренареждат листата на ДПС за област Враца.

Това е и вероятната причина от ръководството на партията да ги накарат да се откажат сами от депутатските мандати, за да може вторият в листата да отиде в парламента.

Ето и преференциите за ДПС от областта:
1. Йордан Кирилов Цонев – 245
2. Цветан Иванов Енчев – 614
3. Борислав Константинов Банчев – 152
4. Десислава Димитрова Тодорова – 1106
5. Каролина Симеонова Кьолер – 1138
6. Бранимир Асенов Бочев – 383
7. Касъм Мехти Касъмов – 441
8. Йордан Александров Димитров – 435
9. Стефан Димитров Ангелов – 515
10. Христо Найденов Найденов – 79
11. Николай Емилов Николов – 65
12. Светлин Николаев Герасимов – 97

След като Кьолер и Димитрова се отказаха от участие в листата, по същество ЦИК няма да ги обяви изобщо за депутати, когато се стигне до определянето на списъците за избраните народни представители след вота в неделя.