“Българска следа” откриваме в изборите за кмет на Лондон тази пролет. Един от най-популярните кандидати за кметския пост на английската столица – Браян Роуз, е женен за българка с корени от Северозапада.

Брайън Роуз е  известен американски подкастър и влогър, понастоящем базиран в Лондон. Роден  през май 1971 г. в Америка, Роуз развива успешна кариера в банковото дело  и работи за различни институции в  Ню Йорк и Лондон. През 2011 година американецът решава да създаде свой подкаст и YouTube канал, в които да популяризира идеите си.  Към днешна дата,  неговият канал London Real  има два милиона абонати,  които следят с интерес  неговите теории на конспирацията за  пандемията “COVID-19” . Роуз участва в изборите за кмет на Лондон през 2021 г. като независим кандидат.

Браян Роуз не подкрепя строгите мерки срещу коронавируса, които правителствата налагат, като остро критикува lockdown мерките и ползите от тях.

Според кандидат-кмета, Лондон трябва незабавно да бъде върнат към работен режим , за да успее да съживи икономиката си.

Роуз е подготвил и подробен план с конкретни мерки, върху които той и екипът му ще работят, за да върнат гражданите на Лондон към нормалния живот.

генерал агрохимикали

Сред мерките са шестмесечни “данъчни ваканции” за редица ключови за икономиката сектори, отваряне на театри, музеи и други културни учреждения, връщане на децата в училище и други.

 

Съпругата на финансиста Роуз – Мариана Алексиева е родом от Айтос, но коренът й е от  село Драганица и Вършец.

На 18-годишна възраст се мести да живее в Лондон. През годините развива кариера в областта на модата и търговията,  като трупа опит в някои от най-популярните луксозни модни брандове,  включително Dolce and Gabbana , YSL, Gucci, Anoushka и последно Salvatore Ferragamo, преди да се отдаде на майчинството.

За себе си Мариана казва:

“Аз съм от тези луди майки, които решават да не скучаят, докато сменят памперси, а да учат. Поради тази причина записах “Психология”, а тази година паралелно и “Психотерапия”. Йога учител станах на инат, защото реших че ще изляза от този lockdown в по-добра форма от тази, с която влязох в пандемията. Обичам и да рисувам – когато ми е криво.”

Мариана е съпруга на Браян Роуз и  негов “съветник в сянка”. Българката подкрепя съпруга си в неговото ново начинание,  а Роуз често се допитва до съпругата си по важни за кампанията въпроси. 

С Мариана правим виртуална среща, в която говорим за българските й корени и каква е била реакцията на близките й хора в България, когато разбират, че Браян ще се кандидатира за кмет:

Когато решихме, че Браян трябва да се кандидатира за кмет на Лондон, се обадих на приятели и роднини.

Родата във Вършец веднага организира молитва в църквата. Свещеникът, който кръсти дъщеря ни там я отслужи.

От нам с Господ  напред и ние след него се борим за едно ново начало. 

Хубаво е да знам, че много къщи са отворени за нас и винаги, когато имаме нужда от спокойствие, можем да отидем във Вършец, където децата да бягат на свобода.

Родът на Алексиеви е с дълбок корен. Израснах с истории как роднините ми са си помагали и са се подкрепяли.

Имам братовчедка в Лондон, която ми е най – близкият човек и двете с нея се подкрепяме по същия начин, както дядовците ни са се подкрепяли едно време. Сигурна съм, че ни се радват отгоре.

Една от програмите на мъжа ми е да сложи семейството на първо място , в него можем да открием всички ценности, от които обществото има нужда.

Браян често споделя, че аз съм му показала каква е магията на семейния огън, аз мога само да кажа, че единствено предавам нататък това, в което ме е възпитал родът като ценности.”

Автор: Екип на “Зов нюз”

Снимките са предоставени на “Зов нюз” от Мариана Алексиева