Завидната подкрепа от страна на врачани, явно помогна на Ботев Враца в пътя му към пободета, защото отборът ще продължи да играе в Първа Лига и през следващия сезон.

Снощи те изиграха епохален мач срещу противника си Марек Дупница, който се игра пред около 5000 души на стадион „Христо Ботев“.

Мачът предложи уникални емоции, три греди, червен картон и луда драма с дузпи.

Тимът на Христо Янев спечели с общ резултат от 5:3, след като Мартин Смоленски откри в 50-ата със страхотно изпълнение, но Александър Близнаков изравни за гостите след сериозна грешка на домакините. Така се стигна до продълженията, в които Веселин Любомиров беше изгонен за два жълти картона в 110-ата минута. За да може всичко на стадион „Христо Ботев“ в северозападния град да завърши епично, трябваше да наблюдаваме удари от бялата точка, при които дупничани не устояха и направиха две грешки, а домакините само една, което означаваше, че Ботев, който удари две греди в мача, остава в елита и догодина.

Преди това момчетата бяха изпратени към победата с красиво шествие, което бе водено от мажоретки и духов оркестър. То премина през централната градска зона и се отправи към стадион „Христо Ботев“, където в 19:00 часа започна баражът.