В петък „Ботев” – Враца ще бъде изведен на терена за мача с Локо Пловдив от помощник треньор. Това е факт след като наставникът Сашо Ангелов напусна отбора след равния резултат с „Витоша” – Бистрица.

Към момента все още няма сигурен претендент, който се очаква да заеме овакантения пост и това няма да се случи до срещата утре. Очаква се да стане ясно кой застава начело на тима едва в началото на идната седмица. Иначе навсякъде плъзнаха много слухове.

Спрягаха се имената на бившия наставник на „Ботев” – Пловдив Николай Киров, на Александър Томаш, Ивайло Петев и даже сърбинът Нешко Милованович.

Бившият треньор на Лудогорец и селекционер на националния отбор Ивайло Петев  и напусналият Берое Александър Томаш обаче отклонили поканата.

В крайна сметка най-напреднали за сега се оказват преговорите с Антони Здравков, с когото е постигната предварителна договореност, но тя не е пълна. В понделник ще бъде преговаряно по единствения казус, който стои между него и ръководството на клуба и ако се постигне съгласие, договорът веднага ще бъде подписан.

Тони Здравков, познат и с прозвището Сухия, вече два пъти е бил наставник на „Ботев” – Враца и е добре познат на родните фенове. Пък и треньорската му кариера тръгва от региона – през 2005-2006 т. от тогавашния отбор „Чавдар”- Бяла Слатина. Към настоящият момент Здравков е асистент на старши треньора на Лудогорец.

Снимка: архив