Още в първите минути на мача гостите опитаха да ударят вратата на Костов. Нападателят Наско Милев пое топката от наказателното поле след центриране от пряк свободен удар, но не успя да уцели очертанията на вратата. В първата четвърт остието на „Витоша“ няколко пъти направи, макар и по-бледи опити да отбележи. „Ботев“ пък въобще не стигаха до вратата на Василев.

В 20-тата минута страстите на стадиона буквално избухнаха за миг, защото Валери Домовчийски стреля право в мрежата на бистричани. Те обаче бързо угаснаха, защото нападателят на „Ботев“ вкара топката от засада.

Ситуацията явно амбицира гостите и те продължиха и през следващите минути сериозно да натискат противника си, като играта се водеше предимно в центъра с лек превес към половината на домакините. В 33-тата минута Лазаров опита да стреля към вратата на врачани, но Костов успя да се справи с лекота.

В последните минути т.е. едва към 38-мата минута на първото полувреме врачани си върнаха рефлексите. Буквално един след друг последваха два опита за удар във вратата на „Витоша“, но без успех.

Последва такава атака и на гостите към вратата на Костов, но без особен успех.

Все пак по-активни на терена бяха „Витоша“.

Така зрителите на стадион „Христо Ботев“ останаха с впечатление, че двата отбора се провокират, но и се разузнават взаимно и очакват по-сериозна развръзка през втората част на мача.