„Милиони изтекоха от държавата, вижте какво се случва с горивата, с пътищата“, коментира още той.

На въпроса за завръщането на Васил Божков в България и ареста му, лидерът на ГЕРБ отговори лаконично.

„Решил човекът, върнал се е. Хиляди пасажери идват и се връщат. Няколко години подред го коментираме. Дали сме показания, обяснили сме всичко“.

И допълни:

“Аз наистина се надявам господин Божков да се е върнал, за да си реши въпросите с правосъдието. Ако е невинен, да си изчисти името. Ако е виновен, имаме си правосъдна система“, каза още той.

“Нямам никакво притеснение от него”, заяви Борисов.

 

Той коментира и убийството на Алексей Петров: “Да се надяваме, така както при предишните два атентата, да бъдат задържани извършителите”. Като припомни, че при управлението на ГЕРБ поръчковите убийства са били спрени, както и потокът от мигранти.

Поводът за визитата на Бойко Борисов във Врачанска област е покана от младежката организация на ГЕРБ, която организира, през почивните дни, различни спортни мероприятия, почистване на Ботев парк в Козлодуй, както и други инициативи в полза на хората, заяви Борисов.

На въпрос има ли съревнование в партията и напрежение в реденето на листите, Борисов отговори, че е нормално да има, но градивно, защото са включени доказали се вече хора, но и много млади, на които много разчита.