Представителите на Сдружение “Благотворни приятели” Мартин Харизанов и Борил Коцев присъстваха на впечатляващата постановка “Пътят”, с която театрална група “ТЕМП” – Враца отбеляза 40 години от своето създаване.


“За този дълъг и изпълнен с успехи период създателят на театрална група “ТЕМП” – режисьорът Георги Врабчев я превърна в истинска школа за млади таланти и я направи неразривно свързана с хората на Враца.

Г-н Врабчев даде простор и свобода на много от нас. Създаде актьорска общност, която и днес дава възможност на младите хора да творят и да превръщат вдъхновението в изкуство.
От “Благотворни приятели” съдействахме за снощното събитие и ще се включим активно в предстоящото юбилейно издание на фестивала “Време”.
От тази година “Благотворни приятели” осигуряваме ежегодна стипендия за групите в Младежки дом Враца на стойност 2000 лв. за творчески пленер.

Шастлив съм да поздравя режисьора Георги Врабчев и всички хора, които през годините, както и сега са част от театралната група. Благодарение на тях за 40 години ТЕМП и Младежкият дом във Враца се превърнаха в пулса на нашия град.


Както казва Георги Врабчев – “нека никога да не затваряме завесата и да има светлина от прожекторите”.
Ние от “Благотворни приятели” със сигурност ще направим така, че завесите да не падат. Ще се погрижим още много поколения млади хора от Враца да преживеят тази емоция – да бъдат под светлината на прожекторите и да се докоснат до магията на театъра”, каза Мартин Харизанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.