Назначението на Ванина Вецина (Продължаваме Промяната) е факт от петък – 14 януари, а днес сутринта съобщението за него е пристигнало в областната администрация в Монтана, разбра “Зов нюз” от свои източници.

Решението за назначението на бизнес дамата е взето от Министерски съвет, но не бе обявено никъде. Нямаше го и в традиционните пресъобщения до медиите.

Така Вецина стана единственият областен управител в България, назначен без да бъде медийно оповестен.

генерал агрохимикали

Вецина е от Берковица, притежава хотел, а другата част от бизнеса й е свързана с енергийна ефективност и строителен надзор.

Фирмата на г-жа Вецина “Дикрил Консулт” ЕООД е строителен надзор по обществената поръчка за скандалния ремонт на централния градски площад “Йордан Радичков” в Берковица, който според жители на града се “разпада преди да е довършен”.

“Във връзка с този скандален ремонт местното население организира мащабен протест, подписка против ремонта и още подобни мероприятия.

През всичките тези месеци г-жа Вецина запази мълчание във връзка със случващото се.

В началото на месец декември, вече като разпознаваемо политическо лице не само, че продължаваше да мълчи, а и подписа АКТ-15 за този ремонт.

Най-скандалното в случая е, че площадът в Берковица буквално се разпада преди да е въведен в експлоатация. Този ремонт се осъществи с финансиране подсигурено от МС в размер на 1 млн. лв. “, разказват още източниците на “Зов нюз”.

Снимка: Конкурент