Жителите на Галиче поискаха изселване на семейството на жестокия убиец на Андреа, чийто 15-годишен брат бе един от биячите на възрастен мъж в селото. Хората отправят това искане за втори път. Вчера стана ясно, че двамата биячи от Галиче са задържани в ареста за 72 часа.

Под ръководството на Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина, се води разследване за нападение над възрастен мъж в с. Галиче.

              На 03.07.2022 г. 73-годишен мъж бил нападнат в дома си в с. Галиче. Две лица влезли в жилището му, като употребили сила – нанесли удари по входната врата и я извадили от пантите. Вследствие на нанесения побой му била причинена средна телесна повреда.

генерал агрохимикали

В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествието. Иззети са дървените пръти, с които е бил бит пострадалият.

            Извършителите на престъпното деяние са били установени – 22-годишният И.Ж. и 15-годишният М.О.

С постановление на прокурор двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди и противозаконно влизане в чуждо жилище. Престъпленията са квалифицирани по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 129, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК и по чл. 170, ал. 2, вр ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа.