Млада жена твърди, че е бита и държана в плен от мъжа си по време на новогодишните празници. Той дори я заплашил, че ще й отреже главата с макетен нож.

По думите й три дни тя е бита и обиждана. С нея било и двегодишното им дете.

Пред Нова телевизия Жаклин Йончева разказа за ужаса, който е преживяла.

Двамата със съпруга й се разделят през септември. Той обаче я търси с молба да прекарат Нова година заедно.

“Казах си, че както аз съм майка, така и той е баща, ще направя компромис и ще отида. Първите 1-2 часа всичко беше нормално. След това започна един ад – обиди, побоища и обвинения, че му изневерявам. Започна да ме удря с юмруци в главата и ме караше да призная, че аз съм му изневерила”, разказа жената. Тя е категорична, че никога не е изневерявала на мъжа си.

Заплахите и побоят обаче не спирали. Той я ритал и заплашвал с убийство, както и че ще я обезобрази с макетен нож.

“Той взе ножа, но детето беше наблизо и седна в мен. Явно това го спря”, казва още Жаклин.

Около полунощ мъжът поискал да отидат заедно да гледат зарята в центъра на града. Докато се прибирали, на телефона на Жаклин, който тогава бил държан от мъжа й, започнали да пристигат съобщения от нейни приятели, които й честитят празника. Това отново ядосва мъжа. Заплахите и побоят продължават и след като семейството се прибира у дома.

“Наложи се да призная за изневяра, за да спре да ме удря”, казва още Жаклин, която остава в плен на мъжа си още два дни.

След това тя успява някак да вземе телефона си. Пише съобщение на първия номер, който вижда с призив да бъде изпратена полиция на адреса. След това успява да позвъни и на баба си. Тя заплашва мъжа, че ще повика полиция, ако не пусне внучката й да се прибере.

По думите на Жаклин Йончева побоят бил системен в продължение на 5 години.

Мъжът не е задържан, защото официален сигнал така и не е подаден След пост на пострадалата в социалните мрежи обаче, в петък прокуратурата се самосезира, а полицията вече е започнала проверки.

Снимка: Кадър „Нова телевизия“