Ударената от бащата на 8-годишно дете медицинска сестра, ще търси правата си по съдебен ред.

Детето е било с температура и е пренасочено от “Нов медицински център” (които също имат спешна помощ) към тази на болницата във Враца.

За поредната агресия над медик, съобщи първо “Зов нюз”.

Пред БТВ бащата на детето нарече медицинската сестра рецепционистка и бе категоричен, че тя се е държала арогантно, като според него му е отговорила “че ще хоспитализира детето му, когато тя реши”. Мъжът също така не бе категоричен дали е ударил сестрата, но спомена, че е възможно … 

Репортер на “Зов нюз” разговаря със свои източници, които казаха, че в този момент в Спешното отделение са имали тежки случаи, като буквално са се борили за живота на един от приетите пациенти. 

Скандалът между медицинската сестра и изнервеният баща е заснет от камерите в отделението и по случая тече разследване.

Спешното отделение във Враца е едно от най-натоварените и приема пациенти от цялата област.

От години спешната помощ не е привлекателно работно място и за лекари и сестри, заради огромния стрес и заплахата от агресия от страна на пациентите.

Поредното посегателство срещу медик се случва няколко месеца след като медицински брат бе пребит от бой, ден след трагичната катастрофа, при която загина малко дете.

Тогава цялото семейство на починалото дете направи яростен скандал пред Спешното във Враца, а бащата шофирал колата-ковчег счупи стъклото на входа на отделението.