“Преди няколко дни в кутия за натурален сок беше намерен телефон, какъвто няма право да ползва.

Изкараха картите и след извършена ескспертиза се вижда негова комуникация с руски лобисти, която предлага сформиране на евразийска народна партия в България.

Срещу което иска политическо убежище в Русия защото е репресиран – с жена си, с децата си.

За мен това не очертава един морален човек. Може да звучи силно, но е предателство спрямо държавата., това каза Иван Гешев тази сутрин в ефира на БТВ.

генерал агрохимикали

Той разкри още, че в комуникацията на Николай Банев ставало въпрос

за организиране на хибридна атака срещу прокуратурата, включително се споменава името на известен български журналист, който да почне тази медийна атака.

“Ще има атаки, но ние трябва да отговорим на това, което хората искат – справедливост! И ние това правим”, заключи зам.-главният прокурор.

Гешев коментира, че са хванали следи от “милиони евро”, които отиват към руски олигарх

от определен списък в една от обискираните адвокатски кантори. Това – по повод обиските в кантори на адвокати, които предизвикаха протести на защитници.

Зам.-главният прокурор обяви, че у един от адвокатите “включително, които ходят по телевизионните студия”,

са намерили “твърде интересни неща”. Той разкри, че става въпрос за контакти на българина с въпросния руски олигарх. И че адвокатите са регистрирали фирми на шофьорите си и на майките на шофьорите.

Зад Десислава Иванчева седи една политическо-медийна групировка, която уж се бореше срещу корупцията и в един момент те я припознаха като свое знаме.

Зад тези хора – Баневи – не седи никой.

Това каза тази сутрин пред бТВ Иван Гешев – зам.-главен прокурор по корупцията и бивш шеф на Специализираната прокуратура.

Според него Иванчева е проправила пъртина, която тепърва ще се ползва от мнозина – имайки предвид медийното й поведение в ареста.

Някой коментира ли шефа на Агенцията за българите в чужбина – и той  е в ареста, всички са при еднакви условия, каза Гешев.

На забележката, че вътре е зле, той отговори, че и българсикте пенсионери също живеят зле и че дори в момента някой сигурно умира от глад.

“Оглозгаха им живота, останаха без работа. Българските пенсионери виновни ли са”, попита той.