“Авто Инженеринг Холдинг Груп” ще достави  новите тролеи и новите електробуси във Враца

Вчера, 05.011.2020г., от 10.30.ч., в сградата на Тролейбусен транспорт – Враца, бяха отворени ценовите предложения на участниците в обществена поръчка с предмет “Модернизиране на градския транспорт в община Враца, фаза 2-покупка на електрически автобуси за обслужване на транспортната схема на гр. Враца: доставка на 13 броя електрически автобуси и зарядни станции към тях”.

До отварянето на ценовите предложения не бяха допуснати четири консорциума.

Обществената поръчка спечели “Авто Инженеринг Холдинг Груп” 

Същата фирма спечели и поръчката на 9 нови тролейбуса. Те ще бъдат полско производство с минимум 25 седящи места, климатизирани, както и с рампа за инвалиди.

Все още не е ясно чие производство ще бъдат новите електробуси.

Безвъзмездната финансова помощ, в размер на над 26 милиона лева е осигурена по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“.

Припомняме, че общественият транспорт на Враца ще бъде изцяло обновен, като с новите транспортни средства ще бъдат обхванати нови зони в града, сред които и ж.к. „Сениче“.

Част от съпътстващите дейности по модернизиране на градския транспорт на Враца включват обновяване на контактната мрежа, закупуване на система за електронно таксуване на пътници, поставяне на електронни табели за следене на трафика по спирките, интегриране на система за видеонаблюдение и други.

Снимка: Кадър ТВ Враца