Поздравителен адрес от кандидата за народен представител от БСП Атанас Зафиров по повод първия учебен ден.

„Уважаеми учители и директори,

Поздравявам ви в навечерието на 15 септември – първият учебен ден. Ден, празник за всяко българско семейство, което изпраща своите деца в ДГ, УЗ, ВУЗ. Този празник вълнува учителя и когато е в дълга ваканция, в заслужения безсрочен платен отпуск. Учителят е учител цял живот. 

Децата на България се наредиха на Второ място в света по езикови и научни знания и умения. Отстъпи се от тези позиции. Има и сега талантливи и подготвени деца и младежи, които печелят европейски и световни олимпиади и конкурси, но има и голяма функционална неграмотност. 

Перманентните структурни и управленски решения, подмяната на учебно съдържание, стремежът да се реализират европейски проекти и сътрудничество, прекалената отчетност ви тежат. Очаквайте промени! 

Споразумението на СБУ с МОН за ръст на работните заплати и социални плащания са грижа за вас. Тази тенденция за учителска заплата над СБРЗ ще отстояваме и в следващите години. 

Пожелаваме ви здраве, и душевен комфорт, радост и гордост от постигнатото вчера, днес, утре, бъдните години. 

Запазете усмивката, своята добронамереност и всеотдайност, признанието на учениците и техните родители. Заслужавате нашето и на врачани уважение. 

Честит и спорен да е 15 септември – цветен, звънлив с химна и знамето на България, празник на децата, младежта, надеждата на нашата родина!“ 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!