Кметът на община Криводол Христо Доков поздрави жителите на общината по случай 3-ти март, Националния празник на Република България.

„Уважаеми жители на община Криводол,

В българската историческа памет има дати, които ни изпълват с гордост и национално самочувствие. Най- силен е възторгът и преклонението пред историческия Трети март от 1878 година, в който е възстановена българската държава след близо петвековна политическа и духовна зависимост.

България се освобождава, последна от балканските християнски държави, но само за три десетилетия реализира своето Съединение и постига своята Независимост. Идеалът на Санстефанска България е истинска доктрина за национално обединение.

Денят на Освобождението не е само история, а идея, която напълно съответства на мисленето на всеки народ с достойнство. На Трети март, застанали пред тези паметници на признателността, ние прозираме смисъла на историзма за оцеляването на един народ.

Нека в този тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата година от Освобождението на България отдадем почит, прекланяйки глави пред паметниците на знайни и незнайни родолюбиви българи, които със своята саможертва подготвиха, проправиха пътя на нашето Освобождение и останаха достойни синове на своята Родина. Нека помним техните идеи, завети, мечти за силна и свободна България!

Нека с отговорност, постоянство и самочувствие да съхраняваме и защитаваме европейската си принадлежност. Преди всичко нека продължаваме да бъдем достойни граждани на свободна България, предавайки на идните поколения да тачат, да пазят и обичат Родината си!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

Христо Доков, кмет на Община Криводол