„Не водихме преговори, когато стигнахме до решението да се говори с мене, а водихме разговори, което е хубавото.”

Това заяви при представянето си новият треньор на „Ботев” – Враца Антони Здравков. Той изрично благодари на ръководството на клуба за това отношение. Обясни още, че според него, когато се водят преговори нещата отиват на бизнес, а когато се водят разговори се отива на приятелски отношения.

„Аз смятам, че „Ботев” – Враца е един клуб, който винаги се е славил с това, че публика, футболисти, треньори, ръководство са имали в голяма степен единодушие и едно и също мислене.”, каза Здравков.

Допълни, че именно по тази причина е приел да се върне, т.е. да стане старият – нов наставник на тима. В тази връзка той се обърна персонално и към най-надъханата част от феновете, които бяха дошли на представянето и всички се обединиха около идеята заедно да подкрепят отбора. Кметът Калин Каменов, който е и президент на клуба заяви, че „Ботев” няма нужда от стабилизиране и спасяване. Всеобщата идея е той да се мобилизира и да си върне старата слава на терена след лошата серия, в която беше изпаднал напоследък. Дори стана дума за солидно представяне за Купата, като градоначалникът подчерта, че

и жребият е благоприятен за „Ботев”.

„Положението е сложно. Не е тежко, не е трудно, а е сложно. Има някои неща, които трябва чисто футболно да се избистрят. Да се премахнат известни неща.” Така Здравков обясни своите амбиции за близкото бъдеще. Той

заяви, че със Сашо Ангелов са лични приятели от години и той безкрайно много уважава работата му.

Ще се стреми да запази  онзи хъс за победа, т.е. желанието и мотивацията на футболистите, които неговият предшественик умееше да вдъхва на момчетата на терена. „Това ще изисквам от тях и аз”, категоричен беше Здравков.

Договорът му с ръководството на клуба е за година и половина,

но кметът Каменов се надява Тони Здравков да се утвърди като треньор за много по-дълго време, защото стратегията за неговото привличане не е за спасяване на отбора, а за надграждане на това, което е правил до момента и Сашо Ангелов.

Идеята е и към школата да бъдат привлечени и млади футболисти и това е било едно от най-важните неща, за което и двамата са говорили.

Няма да прави промени в състава на помощник-треньорите.

Освободен ще бъде само Стойчо Драмов, който е взел лично решение и то преди време, че когато Сашо Ангелов си тръгне от терена, ще го последва и той.

Новият наставник представи и своята „дясна ръка” за бъдещата спортно-техническа подготовка на отбора.

Иво Младенов като типичен врачанин заяви, че е щастлив да се върне у дома.