Повече от 1 милион и 200 хиляди лева са събрани от началото на юни досега на Граничния пункт “Дунав мост” от български и чужди водачи, от връчени електронни фишове за нарушения за превишена скорост.

Други 270 хиляди лева от глоби са платени от нередовни водачи за същия период. Спрени от движение са и 13 коли, чиито собственици не са издължили сумите си в посочения срок.

Над 7 700 електронни фиша и 3 700 незаплатени глоби са били връчени на Дунав мост на български и чужди шофьори. 90 на сто от нарушителите чужденци са водачи от Румъния и Турция-сочат данните на КАТ-Пътна полиция – Русе.

Специфичното на Дунав мост е, че е единственият контролно-пропускателен пункт, при който проверката за неплатени глоби на излизане от страната се прави на чужда територия-тоест в Гюргево, където работят българските гранични служители.

Контролът по границите ще става още по-строг-казват от Пътна полиция-Русе и добавят, че снимките за превишена скорост на чуждите шофьори вече се събират от всяка точка на страната електронно в Единен център за обработка на нарушенията.