Врачанин обжалва в съда наказателно постановление, като твърди, че при издаването му са допуснати съществени нарушения на административнопроизводствените правила. 

Мъжът има основателно предположение, че издалият постановлението не е преминал необходимия курс за първоначална полицейска подготовка, за да заеме поста началник група към ОДМВР-Враца, сектор Пътна полиция.

Наказаният с акт врачанин, моли съда да изиска справка за Янко Харалампиев, дали е преминал необходимия курс за първоначална полицейска подготовка и дали има право да заема този пост. 

Преди промените в закона е имало възможност завършилите военно училище да бъдат назначени без школа, но след промените първоначалната школа е задължителна, особено за КАТ, твърдят юристи пред “Зов нюз”.

Припомняме, че след назначаването на Янко Янколов за директор на ОДМВР-Враца започнаха и драматични рокади в полицията.

 След като едновременно се разболяха ръководни кадри и седмица, след като Янколов обяви пред медиите, че това е случайност “падна главата” на началника на Районното управление във Враца. 

Неговата съдба щеше да последва и Иван Коцев, но се оказа, че любимецът на Янколов,  Янко Харалампиев не може да поеме ръководен пост заради липса точно на този курс. 

Така драмата в КАТ приключи, но врачани питат съда дали в този случай наказателните постановления, подписани от Харалампиев са законни. 

Ще доведе ли липсата на курс за ръководен служител до падането на множество наказателни постановления в съда, предстои да разберем. 

Ако това се случи, Враца ще бъде прецедент и в това направление.