Раната, причинила смъртта на 8-годишния Т.Т. от Мездра вероятно е причинена от атипично оръжие,

разбра “Зов нюз” от свои източници. Толкова силна е била вълната от оръжието, че раната на момчето е била ужасна и несъвместима с живота.

Както “Зов нюз” вече писа, с мярка за неотклонение от 72 часа, е задържан бащата на детето – домакин. Той е и с повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

В къщата, в която е станал нещастния случай са намерени гилзи и куршум в стената.

Но нито гилзите, нито куршума имали отношение към смъртта на детето, твърдят нашите източници.

По непотвърдена информация някой е изнесъл детето от къщата до тротоара и е започнал да чисти в стаята.

 

“Детето лежеше в кръв, по гащи, без маратонки и без чорапи. То лежеше в локва кръв, а кръв имаше от пътеката на къщата до тук. “, разказва роднина на детето.

При извършен оглед на имота, обитаван от едното дете, което не е пострадало, са били открити ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето и били съхранявани в мазето на къщата. В джоб на яке е била намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка – ловни патрони.

 Детето, с което починалото момче е играло, е в шок и ще има нужда от психологическа помощ.

 

Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието, очакват се резултатите от аутопсията. Продължават разпитите на свидетели. Предстои назначаване на експертизи – съдебномедицинска, балистична, химическа, психолого-психиатрична.

Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура – Враца и Софийска апелативна прокуратура.