Оряховският адвокат Владимир Илиев, който пое защитата на Алек Олегов е с образувана дисциплинарна преписка, потвърдиха за “Зов нюз” от дисциплинарния съд на Адвокатската колегия във Враца.

Според източници на медията ни, преписката е заради разпра с жена  – разследващ полицай.

Очаква се в края на октомври да стане ясно решението на Дисциплинарния съд на Адвокатска колегия Враца, чиито заседания не са публични по закон.

Припомняме, че делото срещу убиеца на Андреа от Галиче е с огромен обществен интерес, но днес бе отсрочено, заради обжалване от страна на Илиев на разпоредителното заседание.

Това е невъзможно с оглед изричната норма на чл. 369 А от НПК. Тази императивна правна норма не търпи тълкуване, в нея законодателят изрично въвежда забрана за прилагане на съкратено съдебно следствие при умишлено причиняване на смърт.

Припомняме, че адвокат Илиев вече има наложено дисциплинарно наказание.

През 2014 г. дисциплинарния съд при Адвокатската колегия във Враца отнема правата му за 4 месеца заради нарушения. Така адвокатът е лишен от правото да упражнява професията си заради непристойни прояви, извършени в началото на годината в съда в Оряхово.

Тогава Илиев се е скарал със служителите на съда в Оряхово, като казал, че му пречат на работата. Освен това обвинил председателя на съда, че извършва престъпления.

Заради скандала и заплахите Районният съд в Лом е наложил на Владимир Илиев глоба от 100 лева  за дребното хулиганство.