Временно движението при км 174 на АМ “Тракия” в посока Бургас е ограничено поради ПТП на ТИР. Въведен е обходен маршрут за всички МПС: път III-664 – пътен възел Чирпан – път II-66.

Катастрофата е станала на 182 км на автомагистрала „Тракия“ при Стара Загора в посока Бургас. Сблъскали са се тир и лека кола, съобщават от МВР.

По първоначални данни шофьорът на тежкотоварния камион е намалил скоростта, водачът на автомобила след него не е успял да реагира и се е озовал под тира. Един човек е пострадал, но все още няма информация какво е неговото състояние.

На място пътни полицаи регулират движението.

Огромни задръствания нервираха днес шофьорите по АМ “Тракия”. Заради обилен дъжд на места сфалтът се е превърнал в пързалка. В района на км 16 и км 17 днес са станали няколко  катастрофи заради мократа настилка. В резултат на сблъсъците са се образували километрични опашки от коли.  До отбивката за Нови хан пък е пламнал ТИР.
Ремонтни дейности допълнително превръщат пътуването по магистралата в пълен кошмар. На много места са позиционирани и полицейски патрули.
Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват указанията на „Пътна полиция“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.