С дървен кол и метална лопата е нападнала 69-годишната жена своя съсед, за да открадне парите му.

Информация за инцидента е получена вчера в Районна прокуратура-Враца.

69-годишна преби възрастен съсед и открадна последните му пари

Установено е, че е извършен грабеж над възрастен мъж в село Градешница.

Незабавно е образувано досъдебно производство по чл.198 ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години.

Установено е, че в дома на пострадалото лице е влязло лице от женски пол, което му е нанесло побой с дървен предмет и с метална лопата и отнема от него 200 лева.

Извършителят на престъплението е задържан за срок до 24 часа.

Днес материалите по делото ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор, след което лицето ще бъде привлечено в качестовото на обвиняем и ще бъде задържано за срок до 72 часа и ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

„Жената е познавала прострадалия, били са в добри отношения. Тя е знаела за тази сума, за която реално е влязла и е извършила престъплението. Нараняванията са в областта на главата и тялото. Няма опасност за живота му. Пострадалият незабавно е освидетелстван от съдебен лекар при МБАЛ „Христо Ботев“-Враца. Констатирани са травматичните увреждания, които са му причинени. Касае се за телесна повреда, която ще се установява“, заяви заместник районният прокурор Емилиян Костов по време на брифинг днес.

Намерен е плик, в който са били парите, но към момента сумата не е открита.

Извършителката е криминално проявена. Осъждана е за кражби.