По данни на Националната информационна система, през изминалия ден на територията на област Враца са регистрирани 7 нови случая на COVID-19.

Както “Зов нюз” писа по-рано, шест от тях бяха съобщени вчера от РЗИ-Враца, т.е. за изминалото денонощие в областта е установен само един нов случай.  Положителен е резултатът от PCR теста на 54-годишна жена от град Враца. Тя е имала оплаквания и симптоми, характерни за коронавирусната инфекция. Жената е хоспитализирана в СБАЛПФЗ-Враца. Предприети са всички противоепидемични и изолационни мерки за установените контактни лица.

Припомняме, че за 27-ми септември по данни на Националната информационна система в област Враца нямаше регистрирани нови случаи на COVID-19. По-късно обаче от РЗИ-Враца обявиха, че са установени шестима новозаразени от Козлодуй – 5 мъже, на възраст между 31 и 56 години и една жена на 45 години. Те са под домашно наблюдение. Предприети са всички противоепидемични и изолационни мерки за установените контактни лица.

По данни на РЗИ-Враца, към 28-ми септември общопотвърдените случаи на COVID-19 в областта са 140, от които 108 са оздравели, а петима са починали. 

Активните случаи в област Враца са 27, от които 8 са хоспитализирани, а 19 са под домашно наблюдение.

За изминалото денонощие, от РЗИ – Враца са извършили пробовземания на 24 лица. Взета е една контролна проба на вече потвърден случай от Враца, а останалите 23 са на контактни лица от град Козлодуй.

Общо карантинираните на територията на област Враца са 56.