50 състезатели по тенис на маса от 12 града се включиха в първия национален турнир за купата на община Враца.

Домакин на надпреварата беше спортен клуб по тенис на маса “Бобата” Враца.
Участниците от Враца, Монтана, Луковит, Полски Тръмбеш и други населени места се включиха в четири различни категории, като всички срещи се проведоха през уикенда.
Победител в основния турнир стана Александър Стоянов от Козлодуй, който надделя на финала над Йордан Димитров от София.
Двете трети места в състезанието останаха за представителите на Берковица – Станимир Георгиев и Петър Иванов.
В надпреварата, отделена само за некартотекирани към федерацията по тенис на маса състезатели, победител излезе най-малкия участник – 12-годишният Преслав Николов от Видин. Той победи с 3:0 на финала най-възрастния в целия турнир – 75-годишния Цветан Русалийски от Враца. Третите места останаха за Петко Ценев от Ботевград и Цветомир Бенов от Видин.

В турнирите до 15 и 18 години доминираха изцяло състезатели от Роман.

Първо при 15-годишните спечели Теодора Богданова, която победи с 3:1 Мартин Иванов от Свищов.
При 18-годишните пък двамата братя Петър и Велислав Христови стигнаха до финала, който бе спечелен много трудно от Петър с 3:2. С трети места в двете категории остана състезателят от София Александър Цветков. Бронзови медали още взеха Мартин Симеонов от Тетевен (до 15 г.) и отново Теодора Богданова, но този път до 18 години.
Победителите получиха купи и медали, подсигурени от община Враца, а за всички участници бяха подготвени малки подаръци. Турнирът беше открит от  Мария Георгиева – младши експерт към ММС за областите Враца, Видин и Монтана. Цялото състезание премина без публика и със спазване на противоепидемичните правила.
Състезанията преминаха в отлична атмосфера и бях приятно изненадана да видя децата до 15 години“, каза треньорът в клуб Бобата и трикратен шампион на България Детелина Михайлова. “Благодарение на община Враца успяхме да съберем при нас някои от добрите деца в България и се получи отличен турнир“.
Организацията и отразяването на турнира бяха на високо ниво. Много сме доволни, че успяхме да спечелим и в двете категории до 15 и 18 години“, пък коментира треньорът на тенисистите от Роман Росен Цолов.
Целта ни е след година да направим още по-добър турнир, който дори да бъде международен“, сподели Любомир Георгиев, треньор в клуб Бобата Враца. Пандемията от коронавирус попречи това да се случи още тази година. Само изискванията за карантина и наличие на отрицателен тест са спрели играчи от Сърбия да се включат в надпреварата във Враца.
Тренировките в клуб по тенис на маса Бобата Враца продължават всеки ден. Всички деца са поканени да се включат в тренировките след 16 часа.