РИК-Враца е в пълна готовност за изборите в неделя.

Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия Светлана Цветанова.

Броят на избирателите в област Враца е 151 000.

323 са общо секциите в цялата област. В 229 от тях ще се гласува с машина, а в останалите 94 са хартиена бюлетина.

Припомняме, че през вчерашния ден пристигнаха и машините за вота в неделя.

Машините за вота в неделя пристигнаха във Враца

На машини ще гласуват всички избиратели в град Враца, като в някои изборни секции ще има и по две машини.

С хартиени бюлетини ще гласуват предимно избиратели в селата от Врачанско. За тях са предвидени 153 800 бюлетини.

Вчера с решение на СИК бяха разкрити допълнителни 8 секции във Враца. Една в затвора в града, една в МБАЛ „Христо Ботев“, една в онкологията и в домовете за стари хора във Враца, село Попица, село Липница и в болницата в град Бяла Слатина.

По време на вчерашната пресконференция областният управител Георги Митов заяви, че са подсигурени всички условия изборният ден да премине без проблеми.

„Освен организация на изборния процес, ние сме извършили ремонт на електрическата система на сградата на театъра, тъй като тя е доста остаряла и имаше голяма опасност от аварии. Подменени са възлови детайли в електрическото табло. Освен това е подсигурено и допълнително трасе в електрическото табло, за да можем да гарантираме непрекъсване на работата. Осигурени са дежурства на техници и електротехници през цялата нощ, за да може да се реагира незабавно при необходимост. Осигурени са два независими един от друг източника на интернет сигнал, за да може да се гарантира непрекъснатост на работата. Освен това по искане на РИК-Враца са назначени всички технически помощници, които участват и до момента в подготовката на изборите. Подменени са и електрическите крушки“.

Както на предишните избори, така и на тези медиите ще имат възможност на присъстват на предаването на документацията на СИК-овете в РИК.