Усложнена е зимната обстановка в област Враца след обилния снеговалеж от изминалото денонощие.

Температурите са в интервала от -7 С до + 6 С. Времето е предимно облачно, ветровито в цялата страна. По данни на НИМХ е в сила жълт код за снеговалеж на територията на област Враца, както и в още 13 области – главно в Западна и Централна България. Снежната покривка ще се увеличи с още 15-20 см, в планинските райони – около 30 см. По Дунав валежите ще са предимно от дъжд.

14 пътноподдържащи машини на Областно пътно управление – Враца са извършили снегопочистване и опесъчаване на пътните артерии в областта. Пътните настилки са заснежени, обработени и проходими при зимни условия.

Обстановката с електрозахранването в област Враца е динамична.

Към 10.00 ч. на днешния ден,

без електроснабдяване са 11 населени места от община Враца, частично е прекъснато електрозахранването в населени места на община Криводол, както и в с. Върбешница в община Мездра.

30 екипи на ЧЕЗ работят за отстраняване на авариите. Обилният снеговалеж и труднодостъпните места забавят работата на екипите, като за подпомагане на дейността им вече са командировани хора и техника от други райони на страната.

Очаква се до края на деня да бъдат отстранени всички повреди,

като от дружеството уверяват, че към момента няма трайно засегнати съоръжения.

Под постоянно наблюдение са нивата на реките и язовирите в областта. Във всички хидротехнически съоръжения има осигурен свободен воден обем. Нивата на реките са под критичните точки. Няма данни за нарушено водоподаване, както и за бедстващи хора.

Снимката е илюстративна.