Без проблеми стартира изборният ден в община Враца. 

За първи път ще гласуват 1 015 лица. Две лица ще навършат 18 години на 04 април 2021 г., в изборния ден.

Най-възрастният избирател, който ще гласува днес е роден през 1919 г. Врачанката се казва Върба Цальова и ще  пусне своя вот в 28 секция в училище “Козма Тричков”.

На територията на община Враца са разкрити общо 116 секции.

80 броя от тях са в град Враца, като началният брой избиратели е 54 703.

За кметствата в общината са разкрити 25 избирателни секции с начален брой избиратели 11 504.

Разкрити са 3 броя секции за гласуване на избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на глас в изборно помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия. Общо подадените заявления са 71.

В секцията за гласуване на избиратели с трайни увреждания в град Враца, правото си на глас ще упражнят 33 души. В тази в селата Чирен, Девене и Три Кладенци ще гласуват 18 избиратели. В последната секция, която обхваща селата Мраморен, Вировско, Веслец, Лиляче и Нефела ще гласуват 20 души с трайни увреждания.

Избирателите, поставени под задължителна карантина или изолация, които ще упражянт правото си на глас на 4-ти април, на територията на община Враца са 47.

Те ще гласуват в две секции. Едната е в град Враца. В нея ще гласуват 25 карантинирани. Втората обхваща селата Чирен, Девене, Бели извор, Челопек, Паволче, Згориград, Баница и Нефела. В нея ще гласуват 22 избиратели.

Допълнителни секции ще бъдат разкрити в:  Дом за стари хора „Зора“ – 1 секция, Затвор – 1 секция , КОЦ – 1 секция, МБАЛ – 2 секции – нормална и ковид, СБАЛПФЗ – 1 секция – само ковид.