Подвеждат под отговорност шофьора, който блъсна дете в село Търнак. Инцидентът стана на 2 октомври вечерта. Джип, идващ от центъра на селото тогава връхлетял върху 10-годишната Сара Цветанова и буквално помел детето. Пристигналите медици от болницата в Бяла Слатина тогава констатирали, че момиченцето е с полиорганна травма и се нуждае от помощта на специализиран екип. Затова детето незабавно е транспортирано в университетската болница в Плевен, където веднага е поставено на командно дишане. Лекарите там още тогава констатирали, че шансовете за живот на детето са малки, тъй като то имало тежка черепно-мозъчна травма и сериозни наранявания на белия дроб. Полицаите, които направили огледа и събрали първите данни за произшествието установили, че шофьорът е седнал зад волана след употреба на алкохол. Пробата показала 1.48 промила в издишания въздух, а при последвалия лабораторен анализ е установено, че съдържанието на алкохол в кръвта е 1.38 т.е. над границата от 1.2 промила, която определя пияно състояние. Мъжът беше задържан, но след като беше снета достатъчно информация за инцидента, той беше освободен по-рано от предвидените от закона за МВР 24 часа. Макар и това да е в рамките на нормативните текстове по-ранното освобождаване на шофьора възмути близките на блъснатото момиче и те излязоха на импровизиран протест.  

Хората затвориха пътя към селото и не пуснаха автобуса на фирмата, която водачът на джипа ръководи, но не позволиха в рамките на повече от час от там да минават и други транспортни средства.

Бащата на Сара тогава заяви пред всички, че не иска пари или каквото и да е друго от шофьора, блъснал момичето му, а само да помогне за възстановяването й. Човекът се надяваше да получи подкрепата на водача, който е директор на фармацевтичен завод, имайки предвид контактите му в сферата на тази индустрия и на медицината.Така или иначе „чудото”, на което се надяваше родителят обаче, не се случи.

Никой не се обади с намерение на помогне на умиращото дете. Две седмици по-късно момичето почина.Покрусените близки направиха мълчаливо бдение в памет на Сара там, където тя беше пометена от мощната машина.На него, както и на последвалия протест на рождения ден на детето на 26 октомври те настояха за справедлив процес.

Междувременно още на третия ден след катастрофата паралелно с местните структура на МВР и районната прокуратура в Бяла Слатина със случая се бяха заели и от Национална следствена служба, които направиха повторен оглед на мястото, макар то да беше претърпяло съществени промени – пътят беше уширен и на самото място, на което е било изхвърлено телцето на Сара при удара вече нямаше никъкви следи от случилото се.Тогава обаче столичните експерти заявиха, че това няма да деформира следствения процес по какъвто и да е начин, защото първоначалният оглед е бил направен много добре и има много снимков материал. След смъртта на детето пък случаят беше препратен по компетентност към Окръжна прокуратура – Враца. Направени са детайлни експертизи за всички обстоятелства около пътния инцидент и днес прокуратурата повдига обвинение срещу водача на джипа. Според магистрати той ще носи отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост. Деянието е тежко заради пияното състояние на мъжа, в момента на извършване, което е доказано по безспорен начин и чрез две проби, и чрез свидетелски показания, коментираха още специалистите.

Има обаче и нещо съществено важно от друга посока. Налице са и смекчаващи вината обстоятелства, тъй като шофьорът опитал да даде първа помощ на детето незабавно и именно той повикал екип на спешния център по телефона. В рамките на един месец той ще има право да изрази възраженията си по обвинителния акт и след като те бъдат разгледани, делото ще влезе в съда, което означава, че ще се случи до края на календарната година, твърдят вещи в тази материя.