В Плевен осъдиха 57 годишен мъж за купуване на гласове. Той е обещавал по 40 лева, ако се гласува за определена политическа партия. Направил е пълни самопризнания.

57-годишният мъж  от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори.

Мъжът е осъден днес след обяд и получи 8 месеца условно с три години изпитателен срок, след като плевенския съд одобри споразумение между Районната прокуратура в Плевен и защитата му.

В рамките на специализирана операция, проведена в  община Долна Митрополия са извършени претърсвания, изземвания, обиски и разпити на свидетели. В село Ставерци е проверен личният автомобил “Ленд Ровър” на 57-годишния, открита е  тетрадка, формат А4, с ръкописно изписани на 17 страници, лични данни – три имена, ЕГН-та и номер на лични карти на жители на община Долна Митрополия.

Събрани са били доказателства, че на конкретна дата и място в града той е провеждал лични срещи, при които е записвал данни от личните карти и е уверявал, че ще плати по 40 лева, след като гласуват за конкретна политическа партия.

Мъжът е направил самопризнания.